Onze Service

 • Wij vinden voor U het juiste plekje op La Palma, Canarische Eilanden!
 • Wij gaan door waar andere al lang opgeven!
 • Ons commissie is 3% van de koper!
 • U profiteert van onze 24 jaar ervaring op dit Eiland!
 • Wij hebben ons gespecializeerd op het zonnige westen van La Palma!
 • Ons special aanbod is ook: professioneel design voor Uw tuin!

Wij bieden U en complete service:

 • Wij helpen U bij de legalisatie van Uw eigendom!
 • Wij begeleiden U op al U wegen naar de overheid, zoals de notaris, het kadaster enzovoorts! 
 • Wij helpen U het NIF Nummer te verkrijgen (spaanse registratie nummer)!
 • Wij helpen U bij het krijgen van stroom, telefoon en water!
 • Wij hebben goede connecties naar de bank van Uw keuze!
 • Wij werken samen met de beste bouwondernemingen om Uw huis te bouwen of te renoveren en eventueel te vergroten!
 • Wij vertalen al Uw belangrijke documenten en helpen U Uw weg te vinden!
 • Wij informeren U over alles wat U moet weten, opdat Uw droom werkelijkheid kan worden!

 

Wat U graag zou willen weten van uw nieuwe thuis:

De "Isla Bonita" is een juweeltje, en is de groenste van de Canarische Eilanden, een microkosmos met enorme diversiteit. 47 km lang en tot 29 kilometer breed, met een oppervlakte van ongeveer 728 vierkante kilometer.

Het hoogste punt is de "Roque de los Muchachos" met 2426 m boven de zee.

Geografische centrum van het eiland is de Caldera de Taburiente, een gigantische krater van 28 km omtrek en 9 kilometer in diameter. Sinds 1954, is het unieke natuurgebied een Spaans nationaal park. Hij wordt beschouwd als de grootste krater van de wereld.

De "Cumbre" deeld La Palma van noord naar zuid in twee helften, en vormt een soort weer scheiding. In het oosten weelderige vegetatie met regelmatige neerslag, het zonnige Westen wordt echter gedomineerd door cactussen, palmen en vetplanten.

Hoofdstad is Santa Cruz - hetzij per vliegtuig of per boot, hier komt iedere bezoeker aan. Al Columbus kwan hier voor water voordat hij verder naar het Westen zeilde.

Er wonen ongeveer 85.000 mensen op het eiland die  hun geluk  meer en meer in het toerisme proberen, helaas hebben ze de landbouw (met uitzondering van de monocultuur van bananen en avocado's) bijna volledig verwaarloosd.

   Het weer. Het eiland La Palma is deel van een grotere klimaat-systeem, dat alle Canarische eilanden omvat, maar door hun topografische locatie - de hoogte van de bergen,  is het gezegend met zijn eigen microklimaat.

Overheersend is natuurlijk de Canarische stroom. Deze passaatwinden worden afgeremd door de hoge bergen, en vormen van Garafia naar Fuencaliente een vochtinbrengende laag wolken. Dat betekend, het kan motregen in het oosten, terwijl er  in het westen de heerlijke zon schijnt. Over het jaar verdeeld, heb je in het gebied tussen Tijarafe en Tazacorte de  meeste zonuren.

Zodra het is uitzonderlijk warm is, worden we eraan herinnerd dat we relatief dicht bij de grootste woestijn ter wereld zijn, de Sahara, en deze wind noem je "Levante" of "Calima".

Tussen november en april, worden de Canarische eilanden af en toe bezocht door onweersbuien die vochtige lucht  van de Atlantische Oceaan naar de eilanden vervoeren, en dat kan zeer zware regenval veroorzaken. Als deze lage druk fronten  koud genoeg zijn, kan het zelfs sneeuw op de "Roque de Los Muchachos" hebben.

Normaal gesproken is La Palma bekend om zijn gematigde en gelijkmatig klimaat, maar we hebben nu en dan ook hevige winden.

Uiteraard wensen wij alle bezoekers blauwe hemel met een stralende zon. Echter, vergeet niet dat La Palma niet het groene eiland zou zijn, wanneer er geen regen was.

    De Atlantic is een prachtige zee, maar soms ook gevaarlijk. Het kan zo kalm als een meer, maar kan worden veranderd (afhankelijk van deining en wind) in de maanden van oktober tot april in een razende monster, met een uitzonderlijke zuigkracht vlak bij het strand.

Elk jaar roept de zee zijn onoplettende slachtoffers, voornamelijk toeristen die de rode vlag negeren . Dus wees voorzichtig! Zwem nooit alleen op verlaten stranden, zonder verdere zwemmers die kunnen helpen in geval van nood. Het is ook voorgekomen dat een reiziger zich te dicht bij de golven heeft gewaagd om een ​​leuke foto te schieten, en werd vervolgens meegesleurd. 

Bewaakte stranden zijn er bijvoorbeeld Tazacorte, Puerto Naos en Charco Verde. Ook in het zuiden in de buurt van Fuencaliente zijn verschillende kleine stranden. 

Als u en keer schuimende vlekken op het water ziet , afhankelijk van het weer of de oceaanstromingen, - maak je geen zorgen! Velen beschouwen dit fenomeen als verontreiniging van rioolbuizen of dergelijke. Dit is niet zo! Het is dode algen die een fermentatieproces zijn ondergaan en die dan deze schuim produceren. U kunt zonder schade zwemmen.